Herinnering

Er is een telefoontje waar ik nooit op zit te wachten, maar altijd gelijk voor in actie kom. Deze week word ik zelfs twee keer door ze gebeld met het verzoek om foto’s te maken bij een gezin. Misschien is het toeval of weten zorgprofessionals en ouders de stichting Make a Memory beter te vinden. En dat is goed. Je hebt echt wel andere dingen aan je hoofd dan foto’s maken als je je nachtmerrie leeft. Maar twee keer in een week vind ik zelf ook wel veel. Wat een verdriet.

Als fotograaf bij Make a Memory fotografeer ik op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken tot en met zeventien jaar. Dit keer kom ik bij ouders, die ik feliciteer met hun mooie dochter en condoleer met het verlies van het prachtige meisje. Zo ontzettend dubbel, zo veel pijn, maar toch vaak ook heel trots. Ze zijn tenslotte wel vader en moeder geworden.

Ik maak foto’s van hun kind, details van handjes en voetjes, soms zo ongelofelijk klein, familiefoto’s met papa en mama… Ik maak herinneringen. En ik hoop dat het werkt, dat het troost biedt en het gemis wat dragelijker maakt.

In verband met de privacy mag ik geen eigen foto’s plaatsen. Dit zijn foto’s van Make a Memory geplaatst met toestemming van de ouders.

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s