Oude camera

Het is begonnen met de camera van mijn opa (1918-2002). Een bevlogen persfotograaf uit Arnhem. Ik mocht zijn fototoestel hebben voor in mijn studio. Maar dan moest ik wel met een busje komen om ‘m op te halen. Dat laatste was een grapje, dacht ik. Niet dus.  Ik had gelukkig een auto bij me met een behoorlijke ruimte achterin, want het ging maar net! Een joekel van een glasplaten camera, niet te tillen. Mijn jongste zoon dacht dat ik een orgel had gekregen, vanwege het draaiwiel aan de zijkant..;-)

En sindsdien slaat mijn fantasie regelmatig op hol. Wie zouden er allemaal voor deze camera hebben gezeten? Met hun hoofd in een hoofdklem om maar vooral niet te bewegen door de noodzakelijke lange sluitertijden van toen. Soms minutenlang, dus lachen deden ze niet. Trouwens, naar de tandarts gaan was ook niet echt in, toen. Een geluk bij ongeluk.

Het hek is van de dam, als mijn man mij verrast met een bijzonder cameraatje van de rommelmarkt. Met het rolfilmpje er nog in! En na ontwikkeling staat er zowaar ook nog wat op.. zo bijzonder! Ondanks het vele delen op FB ben ik er niet achter gekomen wie dit zouden kunnen zijn. Het is wel de echte start van een verzameling oude toestellen. Boxjes, Brownies, Instamatic, Click en Clack. Ik verzamel om de vorm, het hoeft niet te werken of helemaal compleet te zijn. Maar ik moet wel uitkijken dat de studio geen museum wordt…

blog eerste camera.jpg
Kleine greep uit de verzameling met o.a. mijn eerste camera: de Kodak Instamatic 104. Daar kon zo’n fantastisch flitsblokje op, die meedraaide als je de film doorspoelde..:-)

11039159_846996788706704_8507530648021231171_o.jpg
De foto’s van de rommelmarkt camera.. Wie hebben hier zo mooi staan poseren?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s